Loopbaanwensen

Loopbaanwensen? Ik help je graag!

Zelf aan het stuur bij het soort werk dat je doet. Dat is voor de één een feit maar voor de ander een wens.

Voor wie? Voor iedereen die zich hier in herkent

  • Ik voel weinig energie bij het werk dat ik doe
  • Ik voel me vastgelopen in mijn huidige baan
  • Ik kan veel meer dan ik nu doe!
  • Ik wil weten wat mijn missie is, wat is mijn bijdrage
  • De communicatie met bepaalde collega’s brengt me niet verder
  • Ik wil eigenlijk meer over mijzelf leren op mijn werkgebied en daarbuiten

We vinden het heel normaal om onze auto voor een jaarlijkse check naar de garage te brengen. Maar als het gaat om het werk dat we doen, is het minder vanzelfsprekend onze wensen en kwaliteiten eens onder de loep te nemen. Jezelf afvragen: past het werk nog bij mij, of andersom: pas ik nog bij het werk dat ik nu doe? Houd ik mezelf misschien tegen om ander werk te doen? Werk dat meer bij mij past?

Wanneer je al een tijdje rondloopt met deze vragen, dan is nu het moment om jezelf de ruimte te geven een andere koers aan te brengen in je loopbaan!

Hoe breng ik een andere koers aan in mijn loopbaan?

Samen met mij blik je terug op het werk dat je tot nu toe doet. Tegelijkertijd werpen we een blik op de toekomst: welk werk zou je écht willen doen. Het is daarbij belangrijk van jezelf te (her)ontdekken wat jij wilt en waar jij goed in bent. Tijdens het uitzetten van een andere koers in je loopbaan, kijken we samen naar jouw je kernkwaliteiten, je vaardigheden en wat jij belangrijk vindt in je werk en wat je overtuigingen zijn.

Stap voor stap, in zeven à acht sessies van ruim een uur en door opdrachten thuis te doen, leg je de verbinding tussen jouw keuzes in relatie tot je werk en het waarom ervan. Mijn aanpak is licht, luchtig maar daadkrachtig. Het maken van een biografie is onderdeel van mijn methode en is verrassend leuk om te doen.

De creativiteit die ik van nature heb pas ik toe in mijn gesprekken met jou. Je maakt dan bijvoorbeeld een tekenopdracht of je creëert een moodboard waarbij je een heel vel volplakt met allemaal (uit een stapel tijdschriften) uitgeknipte beelden die jou het meest aanspreken. Niks moet, maar openstaan voor het andere in hoe we het aanpakken helpt je enorm bij de zoektocht naar wat jij echt wilt.

Resultaat

Dit is zeker niet altijd een compleet andere baan. Een verandering in hoe je de zaken ervaart en aanpakt kan je werk al in een heel ander daglicht zetten. Natuurlijk is werk ook gewoon werk. We streven er samen naar dat je al gedurende de gespreksessies en creatieve opdrachten meer in actie komt. Aan het einde van het traject ben je tot een betere definitie van jezelf gekomen en weet je vanuit welke houding en kracht je het beste die actie kunt uitvoeren. De actie die je doet twinkelen, die spannend voelt en zelfs een beetje buiten je comfort zone ligt. Doen, in plaats van het uitstellen van keuzes tot het “juiste” moment.

reactie cliënten:

“Het moodboard dat ik gaandeweg het programma maakte hangt nu aan mijn muur. Het maakt me elke dag weer bewust van de dingen die ik écht leuk vind, die me harder doen lopen in mijn werk. En het werkt: ik wordt vaker juist voor die klussen gevraagd.”

“Wat ik prettig vond aan werken met Jacobine, is dat ze met beelden werkt. De gedachten die je soms kunnen tegenhouden om stappen te zetten (‘kan ik dit wel?’, ‘is dit wel verstandig?’, ‘wat als het niet lukt?’), gaf ze een beeldende afzender: je reptielenbrein. Voor ik het wist zat ik dat reptiel te tekenen, en kwamen die enge gedachten voort uit een grappige, dansende hagedis. Dat gaf ze ineens een hele andere associatie.”

Jacobine heeft me geholpen om op een creatieve manier mijn sterke punten en mijn belemmerende gedachten in te zien en om deze stapsgewijs om te zetten naar actiepunten die me juist verder helpen. De lat hoeft niet zo hoog te liggen dat je er niet meer overheen kunt kijken en als je je best doet is dat gewoon goed genoeg. ‘Goed’ is namelijk een subjectief begrip, wat de één goed vindt hoeft de ander nog niet goed te vinden en andersom. Deze inzichten die ik bij Jacobine heb opgedaan hebben mij enorm geholpen om de uitdagingen omtrent werk en studie vol nieuwe energie aan te gaan.”

Leuk van je te horen! Bel me, stuur je vraag per email, of maak een afspraak voor een intakegesprek.

✉️ info@bienfuture.com | ☎️ 0618513635