Studiekeuze

Studiekeuze- of andere vragen? Kom eens op de thee!

Iedereen is uniek. Jij ook!

Een opleiding kiezen die helemaal bij jou past vraagt aandacht en tijd. Van jou! Ineens is het écht zo ver, je gaat een keuze maken voor je toekomstige studie. Dat valt niet mee, want waar begin je? Studiekeuzebegeleiding helpt je op weg en maakt je bewust. Het biedt uitzicht op je toekomst en is vooral leuk om te doen. Het gaat tenslotte over jou!

Hoe begeleid ik jou?

In drie tot vier gesprekken van ca. één uur gaan we aan de slag. Door oefeningen, (huiswerk) opdrachten, testen en gesprekken ontdek je steeds meer over jezelf. Je komt erachter wat je kwaliteiten zijn. Waar liggen je interesses. Waar krijg je energie van. Hoe zet je dit alles in om een studie of opleiding te kiezen die op dit moment bij jou past. Mijn aanpak is licht, luchtig en daadkrachtig. In onze gesprekken geef ik je bijvoorbeeld een tekenopdracht of we spelen een spel.

Van jou verwacht ik dat je de uitdaging aangaat om jezelf tijd en aandacht te geven. Dat geef ik jou ook. Niks moet, sta open voor wat je te weten komt over jezelf.

Voor wie?

  • Je bent een middelbare scholier op voortgezet onderwijs of middelbaar beroepsonderwijs en je moet een vervolgopleiding kiezen.
  • Je hebt bijna een opleiding gekozen. Die keuze(s) wil je nog eens samen onder de loep nemen met een onafhankelijk persoon.
  • Je bent druk in je hoofd en loopt met veel vragen rond over het maken van keuzes op school of thuis.
  • Je wil ontdekken waarin jij uniek bent, meer zelfvertrouwen ervaren en plezier hebben én houden in wat je doet.

Wat levert het je op?

Duidelijkheid, rust en ruimte voor andere dingen.

Kies op tijd voor begeleiding bij het maken van je keuze. Leer herkennen wat je motiveert. Wat geeft je voldoening en welke talenten en vaardigheden bezit je. Die herkenning brengt inzicht. Je ontdekt welke aspecten heel belangrijk zijn in je toekomstige studie. Je kan hiermee gericht open dagen bezoeken en vragen stellen. Dan kan je heel concreet en inzichtelijk studies met elkaar vergelijken.

reacties cliënten:

“Ik voel me nu veel meer zeker over mijzelf”, “leuk om te weten wat ik goed kan”, “ik ben wie ik ben”, “ik hoef niet meer overal aan mee te doen als ik niet wil, ik mag zelf kiezen en weet beter hoe!”

Leuk van je te horen! Bel me, stuur je vraag per email, of maak een afspraak voor een intakegesprek.

✉️ info@bienfuture.com | ☎️ 0618513635