Ervaringen

Mijn interesse gaat uit naar mensen en culturen. Ik ben open en benieuwd naar jouw verhalen en drijfveren. Mijn werk doe ik op een energieke en pragmatische manier, gecombineerd met creativiteit, intuïtie en inlevingsvermogen. Hieronder lees je hoe anderen dit ervaren hebben.

“Ik wilde liever voor mezelf zijn, meer werk en prive balans vinden, kunnen loslaten en patronen herkennen en doorbreken. De fase van stoppen met de ene baan en beginnen met de andere was een goed moment voor coaching. Ik heb het echt op me af laten komen.

Nu ben ik zo dankbaar dat ik inzichten heb gekregen en handvatten heb ontvangen waardoor ik meer kan genieten van het leven en lief kan zijn voor mijzelf. Ik zou BienFuture zeker aanraden! Het voelt heel erg vertrouwd bij Jacobine. Ze kijkt erg goed naar wat bij je past en waar je minder op reageert. Voor mij werkte dat prettig. De combinatie van opdrachten thuis maken, (creatieve)oefeningen tijdens de sessie en situaties bespreken werken voor mij heel goed.

Ik ben meer bewust geworden van wie ik ben en waar ik voor sta en wat ik nodig heb om tot mijn recht te komen, wat betreft mijn emoties, handelen, denken. In de sessies heb ik veel handvatten gekregen die ik voor altijd zal gebruiken.

 

Shanna

professional over Jouw ontdekkingsreis voor vrouwen met Lief & Lef

“van Jacobine heb ik een reading van mijn Human Design ontvangen, niet verwacht dat het mij zo snel al een fijne ruggensteun zou geven. ‘Luister naar je onderbuikgevoel’, in mijn geval is dat mijn autoriteit. Deze woorden herinnerde ik mij van de reading tijdens mijn sollicitatiegesprek een week later, en ik heb ernaar geluisterd. Het voelde als een opluchting om tóch niet te kiezen voor de baan.

De creatief beeldende opdracht gericht op de reading vond ik een mooie toevoeging. Het gaf mij een heerlijk gevoel te tekenen met allerlei verschillende kleuren. Voor mij een duwtje in de rug om weer meer te vertrouwen op mijn creatiekracht.”

professional over Verken je creatiekracht, vanuit Human Design en Beeldtaal

” De ochtend heeft mijn creatieve speelspier geactiveerd! Ik voeg vertrouwen en inspiratie toe aan mijn bagage en laat weer een stukje oordelen los 🙂 Fijn om te ervaren dat er op een speelse manier ruimte was voor eigen oordelen, waardoor ik deze kon loslaten. Bovendien voelde ik me uitgenodigd mijn creatieve talenten te ontdekken en hiermee te experimenteren.

Barbara Martinus

Coach over “prikkel je creativiteit”
workshop voor dames

 

“Je leerde me echt kennen door altijd door te vragen, zo wist je waar ik echt behoefte aan had. Ook de opdrachten vond ik erg fijn om te krijgen. Dat zette mij wel aan het denken en dat is precies wat je wil. Ik ben zeker meer over mijzelf te weten gekomen. Het is heel fijn om duidelijk te hebben waar je kwaliteiten en interesses liggen. Voor een deel weet je dit al van jezelf, maar om het in beeld te zien, is toch erg fijn. Samen een passende studie vinden vond ik toch moeilijk. Het is ook niet makkelijk en er bestaat niet één perfecte studie.

Rowan

Studiekeuzetraject

“Heel mooi om te zien hoe door middel van tekeningen het onbewuste zichtbaar wordt. Dat je via tekeningen zoveel over iemand z’n ‘systeem’ te weten kan komen. Het maakt veel zichtbaar en het geeft mij ook weer nieuw tools om mee te coachen.”

Naomi

Coach

 “Ik merkte dat ik een bepaalde berg/barrière ervaar voor ik in beweging kom. Als ik daar overheen stap, geniet ik van het proces, kan ik ontspannen en ervaar ik ook plezier. Het levert mij dus veel op. Ook merkte ik in eerste instantie behoefte te hebben aan een bepaalt kader, vanwaaruit ik kan loslaten.

De kracht van het tekenen en de informatie uit de tekeningen heb ik als anders en nieuw ervaren. Anders dan wanneer het om coaching in woorden zou gaan.

Ik vond het fijn te merken dat Jacobine maatwerk kan leveren en aansloot bij mijn wensen. Haar creatieve manier van werken sprak mij ook erg aan. Ik ga het in mijn werk integreren!”

 

Mayuri Janssen

Psycholoog/ Coach over Creatieve coaching (online)

“Door het dagdeel coaching heb ik meer handvaten en inspiratie voor een volgende stap. Veel uitkomsten uit de Talent analyse waren niet heel nieuw voor me door eerdere trainingen en coaching. Maar altijd goed om er eens dieper over na te denken en de tijd daarvoor te nemen.

De belangrijkste uitkomst van deze ochtend: dicht bij mezelf blijven, daarin blijven geloven, mijn intuïtie blijven volgen en me daaraan houden.

Jacobine is een professionele coach met haar eigen originele aanpak, creatief en meditatief, waardoor je ontspannen en open het traject doorloopt.”

 

Mirja Ciere

Bancaire professional over 1 dagdeel TMA- sessie ‘SummerFlow’
2020

“Het moodboard dat ik gaandeweg het programma maakte, hangt nu aan mijn muur. Het maakt me elke dag weer bewust van de dingen die ik écht leuk vind, die me harder doen lopen in mijn werk. En het werkt: ik word vaker juist voor die klussen gevraagd.”

 

Vrouw

46 jaar, over Loopbaancoaching

“De manier waarop jij de workshop leidt vind ik top; je spreekt rustig en je brengt ook je eigen ervaringen ter sprake, wat al snel vertrouwen wekt. Verder vind ik de ondersteuning van citaten uit de boeken erg fijn.” 

 

Karen

Over workshop ‘Ontdek de kunstenaar in jezelf’
creatieve begeleiding
“Ik vond het fijn om met Jacobine de resultaten van de TMA-analyse te bespreken. Ik leerde veel over mezelf, ook dingen die ik achteraf heel erg herkende maar zelf niet 1,2,3 opkwam. Je kan met veel dingen terecht bij Jacobine en dat kan zij omzetten in iets positiefs of in een les waar je weer iets over jezelf leert. Ik weet nu beter in welke richting ik mijn studiekeuze wil maken. Het is een fijne/leerzame hike trip naar jezelf met golven die je leert te trotseren! ”

Juliette 

Studiekeuze hike trip

2023

Het retreat was echt een cadeautje aan mezelf. Goede balans tussen yoga en creatieve opdrachten. Er werd snel een veilige omgeving gecreëerd. Het open delen van ervaringen was heel helpend. De specifieke opmerkingen bij de creatieve opdrachten waren zo fijn. Net als de yoga en het journalen, het heeft me echt aan het denken gezet. Het lijkt gewoon een opdracht maar er zit zoveel meer achter. Waardevol en intens, 1000% de moeite waard”

diverse deelnemers 

Retreat Curaçao

2022 samenwerking met @yogastudioris.com

“Ik heb inzicht gekregen in mijn kwaliteiten en drijfveren. Nu weet ik beter wat ik nodig heb om zo goed mogelijk te kunnen presteren op de werkvloer, welke activiteiten mij plezier geven, in welke setting en met welk resultaat.

Het maatwerk vond ik fijn, de onderwerpen gingen in samenspraak. Ik ben uit mijn comfortzone gekomen en dat lukt iemand vaak niet zo snel. 

Ik doe nu dingen anders. Ik benader veel meer taken vanuit mijn drijfveer. Eerst was dat vaak alleen uit kwaliteit en omdat het me goed leek voor mijn positie. Het heeft mij veel argumenten gegeven om bepaalde zaken wel of niet op te pakken. Ik ga het gesprek er nu over aan!

Cyril van Es

Professional, over Loopbaan coaching

“Ik weet nu dat ik op mijzelf kan vertrouwen, ik ben in actie gekomen en ga opendagen bezoeken, dat voelt goed!”

“Ik leerde bijvoorbeeld de dingen, voorwaarden, waaraan ik een opleiding of toekomstige baan kan meten. Ik weet nu wat bij mij past, wie ik ben. Dit kan door naar een open dag te gaan of op internet te checken of het voldoet.”

“Ik weet door de Talent analyse meer over de manier waarop ik leer, een HBO opleiding lijkt goed bij mij te passen.”

“Door deze training heb ik drie studies geselecteerd. Nu kan ik beter een keuze maken die bij me past. En weet ik ook een beetje meer over wat niet zo goed past bij mij. De keuze voelt minder groot.”

Op reis met jezelf, van stilstand naar beweging.”

 

diverse uitspraken

van jongeren over studiekeuzetraining 

“Jacobine heeft me geholpen om op een creatieve manier mijn sterke punten en mijn belemmerende gedachten in te zien en om deze stapsgewijs om te zetten naar actiepunten die me juist verder helpen.

De lat hoeft niet zo hoog te liggen dat je er niet meer overheen kunt kijken en als je je best doet is dat gewoon goed genoeg. ‘Goed’ is namelijk een subjectief begrip, wat de één goed vindt hoeft de ander nog niet goed te vinden en andersom.

Deze inzichten die ik bij Jacobine heb opgedaan hebben mij enorm geholpen om de uitdagingen omtrent werk en studie vol nieuwe energie aan te gaan.” 

 

Ilse

Onderwijzeres

“Jacobine is een enthousiaste, meelevende coach, die je stap voor stap laat voelen welk pad het beste bij jou past!”

 

Loes

Jonge professional, over Loopbaancoaching

Ik had eigenlijk geen verwachtingen, ik wist heel vaag wat ik wilde doen. Er is uitgekomen dat ik veel dingen kan doen, en dat heeft mij voor nu geholpen. Ik leerde ook aan mijzelf te denken! 

Je bent heel open, je luistert/ en begrijpt heel goed (beetje een psycholoog). Ik kon gemakkelijk en goed praten zonder me beschaamd te voelen. 

Good listener helps clueless people.

 

Lucas Markus

17 jaar, over Studiekeuzetraining (online)
2020

“Door een stapsgewijze ‘ontleding’ van mijn behoeften, wensen en ook waarden kwamen we tijdens de sessies tot een aantal verrassende conclusies. Met deze kennis op zak kon ik tijdens sollicitatiegesprekken heel duidelijk aangeven waar mijn voorkeuren lagen. Ik heb het geleerde dus ook direct in de praktijk kunnen toepassen.

Zeer fijne coach, informeel, gemakkelijk om mee te praten. Jacobine weet veel informatie te halen uit de gesprekken die je met haar voert. Vervolgens komt ze met goede suggesties. Ik heb de sessies altijd met plezier gevolgd.

Nu ik duidelijk kan verwoorden wat ik wel of niet leuk vind in een functie, kan ik gerichter zoeken naar nieuwe uitdagingen.”

 

Joey

Professional, over Loopbaancoaching

Ik heb interesse!

Wil je meer informatie of heb je de keuze al gemaakt? Laten we kennismaken.

creatieve begeleiding

Loopbaan coach en talentcoach

Jacobine 

  • Ik reis graag: nieuwsgierig naar de natuur, cultuur, én om mensen te ontmoeten en hun wereld te leren kennen. Dat opent mijn blik.

  • Ik creëer graag: creativiteit helpt mij om te ontspannen, te ordenen en te verbinden met mijn zielsverlangen, en mijn binnenwereld. Rust in beweging.

  • Ik ben gek op notitieboekjes: door te schrijven, breng ik dingen in kaart en leer ik veel over mijn drijfveren. Maakt los en geeft houvast.