Ervaringen

Ik ben oprecht geïnteresseerd in mensen en culturen. Ik ben open en benieuwd naar jouw verhalen en drijfveren. Ik doe mijn werk op een energieke en pragmatische manier, gecombineerd met creativiteit, intuïtie en inlevingsvermogen. Hieronder lees je hoe anderen dit ervaren hebben.

“Heel mooi om te zien hoe door middel van tekeningen het onbewuste zichtbaar wordt. Dat je via tekeningen zoveel over iemand z’n ‘systeem’ te weten kan komen. Het maakt veel zichtbaar en het geeft mij ook weer nieuw tools om mee te coachen.”

 

Naomi

Coach
2019

“Het moodboard dat ik gaandeweg het programma maakte, hangt nu aan mijn muur. Het maakt me elke dag weer bewust van de dingen die ik écht leuk vind, die me harder doen lopen in mijn werk. En het werkt: ik word vaker juist voor die klussen gevraagd.”

 

Vrouw

46 jaar, over Loopbaancoaching
Juni 2017

“De manier waarop jij de workshop leidt vind ik top; je spreekt rustig en je brengt ook je eigen ervaringen ter sprake, wat al snel vertrouwen wekt. Verder vind ik de ondersteuning van citaten uit de boeken erg fijn.” 

 

Karen

Over workshop ‘Ontdek de kunstenaar in jezelf’
Juli 2017

“Door een stapsgewijze ‘ontleding’ van mijn behoeften, wensen en ook waarden kwamen we tijdens de sessies tot een aantal verrassende conclusies. Met deze kennis op zak kon ik tijdens sollicitatiegesprekken heel duidelijk aangeven waar mijn voorkeuren lagen. Ik heb het geleerde dus ook direct in de praktijk kunnen toepassen.

Zeer fijne coach, informeel, gemakkelijk om mee te praten. Jacobine weet veel informatie te halen uit de gesprekken die je met haar voert. Vervolgens komt ze met goede suggesties. Ik heb de sessies altijd met plezier gevolgd.

Nu ik duidelijk kan verwoorden wat ik wel of niet leuk vind in een functie, kan ik gerichter zoeken naar nieuwe uitdagingen.”

 

Joey

Jonge professional, over Loopbaancoaching
2019

“Past goed bij mij: Je coaching vanuit een neutraal perspectief, niet mee-pratend met mij of wat ik wilde horen. Ik heb je ervaren als een fijne gesprekspartner, luistert goed, voelt goed aan en hebt een positieve instelling. 

Het werken met ‘kern-kwadranten’ gaf veel inzicht, over hoe bepaalde kwaliteiten valkuilen kunnen worden. En over hoe sommige eigenschappen samen kunnen hangen en elkaar kunnen beïnvloeden. Deze werken verhelderend en geven je inzichten die je direct kan toetsen/inzetten.”

 

Gislaine

Jonge professional over 1 dagdeel TMA-sessie ‘Summerflow’
2019

“Wat ik prettig vond aan werken met Jacobine, is dat ze met beelden werkt. De gedachten die je soms kunnen tegenhouden om stappen te zetten (‘kan ik dit wel?’, ‘is dit wel verstandig?’, ‘wat als het niet lukt?’), gaf ze een beeldende afzender: je reptielenbrein. Voor ik het wist zat ik dat reptiel te tekenen, en kwamen die enge gedachten voor uit een grappige, dansende hagedis. Dat gaf ze ineens een hele andere associatie.”

 

Saskia

Communicatiespecialist
Juli 2017

“Jacobine heeft me geholpen om op een creatieve manier mijn sterke punten en mijn belemmerende gedachten in te zien en om deze stapsgewijs om te zetten naar actiepunten die me juist verder helpen.

De lat hoeft niet zo hoog te liggen dat je er niet meer overheen kunt kijken en als je je best doet is dat gewoon goed genoeg. ‘Goed’ is namelijk een subjectief begrip, wat de één goed vindt hoeft de ander nog niet goed te vinden en andersom.

Deze inzichten die ik bij Jacobine heb opgedaan hebben mij enorm geholpen om de uitdagingen omtrent werk en studie vol nieuwe energie aan te gaan.” 

 

Ilse

Onderwijzeres
2018

“Jacobine is een enthousiaste, meelevende coach, die je stap voor stap laat voelen welk pad het beste bij jou past!”

 

Loes

Jonge professional, over Loopbaancoaching
2017

Ik heb interesse!

Wil je meer informatie of heb je de keuze al gemaakt? Laten we kennismaken.

Loopbaan- en talentcoach

Jacobine van de Ree

  • Ik reis graag: voor de natuur, bezienswaardigheden, én om mensen te ontmoeten en culturen te leren kennen.

  • Ik ben creatief: ik merk dat creativiteit  mij, en ook anderen helpt om te ontspannen en te verbinden met je zielsverlangen.

  • Ik ben gek op notitieboekjes: door te schrijven, plakken en tekenen leer ik veel over mijn drijfveren.