coach beeldend – ontwikkelaar

Jacobine van de Ree

Reizen

Voor de bezienswaardigheden én om mensen te ontmoeten en culturen te leren kennen.

Het doel bereiken is niet altijd het belangrijkste, samen plezier beleven onderweg daar geniet ik van. Van huis uit heb ik meegekregen oog te hebben voor anderen en hen echt te zien. Ik heb belangstelling voor mensen en culturen. Ik ben open en benieuwd naar jouw verhalen en drijfveren. Door te variëren op het alledaagse, ga ik beter kijken en zie ik meer. Reizen verandert mijn perspectief en prikkelt mijn creativiteit. De afgelopen 15 jaar ontwikkelde ik mij als coach. Een doorlopende persoonlijke ontdekkingsreis. Gedurende mijn reizen begeleid ik, soms vrijwillig, vrouwen en jongeren en leer ik van hun cultuur (zie de video hiernaast) “Be curious, always, and wander and wonder”

 Creativiteit – Collageren

Van jongst af aan geniet ik van kleur, tekenen en creëren, het ontspant, verbindt en brengt nieuw perspectief. Een andere blik op jezelf, je binnenwereld, je situatie en daarmee je keuzes en mogelijkheden. Collages maken met wat er is in je leven.

In mijn rol als coach leer en ontwikkel ik mij door opleiding en training in intuïtieve & creatieve therapie en loopbaan- coaching. Ik benadruk het positieve door een lichte, luchtige en tegelijkertijd daadkrachtige aanpak. Via beeld en expressie laat het onbewuste feilloos zien wat er werkelijk speelt. Waardoor je op afstand kan bepalen wat je waarneemt. Wat heb je nodig en wat zijn je mogelijkheden? Beeldende opdrachten, brengen kleur, plezier en inzicht in jouw proces. Nieuw perspectief ontdekken en in beweging komen door je creatieve kracht, dat gun ik iedereen! Ik begeleid je, creatieve ervaring is niet nodig. ‘Collageren’, zie het als gebruikmaken van wat er al is op jouw unieke kunstige manier.

 

Notitieboekjes

Door te schrijven en tekenen orden ik mijn gedachten en leer ik veel over mijn drijfveren. Ook tijdens mijn reizen geeft het richting en plezier.

Mijn missie is om jou nieuwsgierig te maken naar jezelf. Om je verbinding te laten maken met je zielsverlangen en je talenten. Zodat je die krachtig kunt inzetten en richting ervaart en gaat stralen op jouw persoonlijke reis.

“Door anderen word ik omschreven als positief, energiek, empathisch en nuchter.”

Werkvormen

Ik maak onder andere gebruik van:

  • Tekentaal/ creativiteit (wat belangrijk is in beeld gebracht);
  • Visuele opdrachten (geeft nieuw perspectief op je vraag );
  • Human Design (je kompas van waaruit je verder kan navigeren)
  • TMA Talentenanalyse (inzicht in je talenten, drijfveren en goed passende werkomgeving);
  • Biografie (inzicht in onbewuste processen, jouw verhaal en levenspatronen);
  • Jong Talentspel ( je mogelijkheden, kernkracht en je eigen-wijze ontdekken);
  • Bateson (zes niveaus waarin we denken, leren, ontwikkelen en functioneren).

Mijn persoonlijke groei

Ik ben ervaren in persoonlijke begeleiding, coaching, werving en selectieopleidingsvraagstukken en loopbaancoaching. Door mijn werkzaamheden in diverse adviesfuncties weet ik dat er vaak een vraag achter de vraag schuilt. Die vraag met de jou achterhalen via coaching & Creatief reflecteren vind ik een mooie uitdaging. 

Na mijn hbo-opleiding Commerciële Economie heb ik ruim 25 jaar werkervaring opgedaan in de profit- en non-profitsector.

Mijn nieuwsgierigheid naar het menselijk gedrag en naar wat creativiteit ons vertelt houdt mij in beweging. Ik volgde trainingen en diverse (post hbo-)opleidingen, waaronder arbeids- en organisatiepsychologie en loopbaancoaching. Mijn ontwikkeling in creatieve begeleiding begon ruim 10 jaar geleden met het basisjaar Genezend tekenen in Zutphen. In 2021 behaalde ik het vervolgjaar van de opleiding tot coachbeeldend via het autobiografisch jaar. Investeren in training en opleidingen vind ik belangrijk voor mijn persoonlijke groei en voor mijn werk als coach en adviseur. Voortdurend leren, in de praktijk en door trainingen verrijkt me. Ik ben bijzonder dankbaar dat ik deze mogelijkheden heb.

Ik heb interesse!

Wil je meer informatie of heb je de keuze al gemaakt? Laten we kennismaken.