coach – ontwikkelaar

Jacobine

Reizen

Voor de bezienswaardigheden én om mensen te ontmoeten en culturen te leren kennen.

Het doel bereiken is niet altijd het belangrijkste, samen plezier beleven onderweg daar geniet ik van. Van huis uit heb ik meegekregen oog te hebben voor anderen en hen echt te zien. Ik heb belangstelling voor mensen en culturen. Ik ben open en benieuwd naar jouw verhalen en drijfveren. Door te variëren op het alledaagse, ga ik beter kijken en zie ik meer. Reizen opent mijn ogen en prikkelt mijn creativiteit. De afgelopen 15 jaar ontwikkelde ik mij als coach. Een doorlopende persoonlijke ontdekkingsreis. Gedurende mijn reizen begeleid ik, soms vrijwillig, vrouwen en jongeren en leer ik van hun cultuur (zie de video hiernaast) “Be curious, always, and wander”

Creativiteit

Ik geniet van kleuren, tekenen en creëren, het helpt mij en anderen om te ontspannen en te verbinden. Met jezelf en de ander.

In mijn rol als coach benadruk ik het positieve door een lichte, luchtige en tegelijkertijd daadkrachtige aanpak. Via tekeningen laat het onbewuste feilloos zien wat er werkelijk speelt. Waardoor je op afstand kan bepalen wat je waarneemt. Wat mist er en wat zijn je mogelijkheden?  Creatieve opdrachten brengen kleur en plezier in het proces. Je creatieve kracht ontdekken, dat gun ik iedereen!

 

Notitieboekjes

Door te schrijven, plakken en tekenen orden ik mijn gedachten en leer ik veel over mijn drijfveren. Ook tijdens mijn reizen geeft het richting en plezier.

Mijn missie is om jou nieuwsgierig te maken naar jezelf. Om je verbinding te laten maken met je zielsverlangen en je talenten. Zodat je die krachtig kunt inzetten en richting ervaart en gaat stralen op jouw persoonlijke reis.

“Door anderen word ik omschreven als positief, energiek, empathisch en nuchter.”

Werkvormen

Ik maak onder andere gebruik van:

  • Tekentaal (wat belangrijk is in beeld gebracht);
  • Wonder Vraag (je weet vaak zelf de oplossing voor je probleem);
  • TMA Talentenanalyse (inzicht in je talenten, competenties, drijfveren en best passende werkomgeving);
  • Biografie (inzicht in je onbewuste processen en levenspatronen);
  • Visionboard (om je dromen en doelen in kaart te brengen);
  • Jong Talentspel (op speelse wijze je mogelijkheden en kernkracht ontdekken);
  • Bateson (zes niveaus waarin we denken, leren, ontwikkelen en functioneren).

Ervaring

Ik ben ervaren in persoonlijke begeleiding, coaching, werving en selectieopleidingsvraagstukken en loopbaanplanning. Door mijn werkzaamheden in diverse adviesfuncties weet ik dat er vaak een vraag achter de vraag schuilt. Sinds 2017 werk ik als zelfstandig coach en adviseur.

Na mijn hbo-opleiding Commerciële Economie heb ik ruim 25 jaar werkervaring opgedaan in de profit- en non-profitsector.

Ik blijf nieuwsgierig naar het menselijk gedrag en over wat creativiteit ons vertelt. Ik volgde trainingen en diverse (post hbo-)opleidingen, waaronder arbeids- en organisatiepsychologie en loopbaancoaching. Mijn ontwikkeling in creatieve begeleiding begon 10 jaar geleden met het basisjaar Genezend tekenen in Zutphen. In 2021 volg ik daar het autobiografisch jaar. Investeren in training en opleidingen vind ik belangrijk voor mijn persoonlijke ontwikkeling en voor mijn werk als coach en adviseur. Voortdurend leren, in de praktijk en door trainingen is een verrijking. 

Ik heb interesse!

Wil je meer informatie of heb je de keuze al gemaakt? Laten we kennismaken.