Hi, ik ben

Jacobine van de Ree

Reizen

Voor de bezienswaardigheden én om mensen te ontmoeten en culturen te leren kennen.

Van huis uit heb ik meegekregen oog te hebben voor anderen en hen echt te zien. Ik ben oprecht geïnteresseerd in mensen en culturen. Ik ben open en benieuwd naar jouw verhalen en drijfveren. Door te variëren op het alledaagse, ga ik beter kijken en zie ik meer. Reizen opent mijn ogen en prikkelt mijn creativiteit. Ik coach ook jongeren die op reis zijn en gedurende mijn eigen reizen begeleid ik, soms vrijwillig, vrouwen en jongeren en leer ik van hun cultuur (zie de video hiernaast) “Be curious, always, and wander”

Creativiteit

Steeds meer merk ik dat tekenen en kleuren mij, en anderen helpt om te ontspannen en te verbinden. Met jezelf en de ander.

In mijn rol als coach benadruk ik het positieve door een lichte, luchtige en tegelijkertijd daadkrachtige aanpak. Via tekeningen laat het onbewuste feilloos zien wat er werkelijk speelt. Waardoor je op afstand kan bepalen wat je waarneemt. Wat mist er en wat zijn je mogelijkheden?  Creatieve opdrachten brengen kleur en plezier in het proces. Je creatieve kracht ontdekken, dat gun ik iedereen!

 

Notitieboekjes

Door te schrijven, plakken en tekenen orden ik mijn gedachten en leer ik veel over mijn drijfveren. Ook tijdens mijn reizen geeft het richting en plezier.

Mijn missie is om jou nieuwsgierig te maken naar jezelf. Om je verbinding te laten maken met je zielsverlangen en je talenten. Zodat je die krachtig kunt inzetten en richting ervaart en gaat stralen op jouw persoonlijke reis.

“Door anderen word ik omschreven als positief, energiek, empathisch en nuchter.”

Werkvormen

Ik maak onder andere gebruik van:

  • Wonder Vraag (je weet vaak zelf de oplossing voor je probleem);
  • TMA Talentenanalyse (inzicht in je talenten, competenties, drijfveren en best passende werkomgeving);
  • Biografie (inzicht in je onbewuste processen en levenspatronen);
  • Tekentaal (wat belangrijk is in beeld gebracht);
  • Visionboard (om je dromen en doelen in kaart te brengen);
  • Jong Talentspel (op speelse wijze je mogelijkheden en kernkracht ontdekken);
  • Bateson (zes niveaus waarin we denken, leren, ontwikkelen en functioneren).

Ervaring

Na mijn hbo-opleiding Commerciële Economie heb ik ruim 20 jaar werkervaring opgedaan in de profit- en non-profitsector.

Ik ben ervaren in persoonlijke begeleidingwerving en selectie, loopbaanplanning en opleidingsvraagstukken. Door mijn werkzaamheden in diverse adviesfuncties weet ik dat er vaak een vraag achter de vraag schuilt.

Ik blijf graag leren over het menselijk gedrag en over wat creativiteit ons vertelt. Ik volgde trainingen en diverse (post hbo-)opleidingen, waaronder arbeids- en organisatiepsychologie en de opleiding voor loopbaancoach bij Pharos-Advies. Mijn ontwikkeling in creatieve begeleiding begon 10 jaar geleden met het basisjaar Genezend tekenen in Zutphen. Investeren in training en opleidingen vind ik belangrijk voor mijn persoonlijke ontwikkeling en voor mijn werk als coach en adviseur. Voortdurend leren, in de praktijk en door trainingen is een verrijking. 

Ik heb interesse!

Wil je meer informatie of heb je de keuze al gemaakt? Laten we kennismaken.